Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-19:00

Τηλέφωνο

a

Υπηρεσίες & Θεραπείες

Κρανιογναθικές Διαταραχές

Οι Κρανιογναθικές ή Κροταφογναθικές Διαταραχές είναι πάνω από 30 διαφορετικές καταστάσεις. Εμφανίζονται όμως με τον ίδιο τρόπο -συνήθως με πόνο, ήχους και δυσκολία στη κίνηση της γνάθου, που μπορεί και να κλειδώσει, κι ορισμένες μορφές πονοκεφάλου- κι αυτό τις κάνει πολλές φορές δύσκολο να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν.

Μυοπεριτονιακός πόνος

Όταν οι μύες του προσώπου φλεγμαίνουν, πονάνε ή βρίσκονται σε σπασμό. Αιτίες: o τραυματισμός ή η χρόνια λανθασμένη χρήση των μυών. Εάν παραμείνει αδιάγνωστη ή αθεράπευτη, αναπτύσσονται σημεία σκανδάλης ή trigger points, που προκαλούν αντανακλαστικό πόνο σε μακρινές περιοχές.

Στοματοπροσωπικός πόνος

Στοματοπροσωπικός είναι ο πόνος στο πρόσωπο και το κεφάλι, που περιλαμβάνει, τις διαταραχές των μυών και αρθρώσεων, διαταραχές της κίνησης της γνάθου, νευροπαθητικό και νευροαγγειακό πόνο, κεφαλαλγίες και διαταραχές ύπνου.

Βρυγμός

Βρυγμός είναι το σφίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και/ή της νύχτας. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή φθορά και τριβή των δοντιών, πόνο, απώλεια οδοντικών εμφυτευμάτων, πόνο και Δυσλειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.

Ροχαλητό και Υπνική Άπνοια

Ροχαλητό είναι ο έντονος, παθολογικός ήχος στη διάρκεια του ύπνου, που φθάνει να δημιουργεί προβλήματα στο σύντροφο στον ύπνο. Αποφρακτική Άπνοια Ύπνου. Εμφανίζεται με επαναλαμβανόμενα επεισόδια απόφραξης του ανώτερου αεραγωγού στον ύπνο, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία.

Νάρθηκες

Ο ενδοστοματικός νάρθηκας πρέπει να είναι μια ορθοπεδική συσκευή, όχι ένα «μασελάκι». Δεν είναι όλες οι διάφανες συσκευές κατάλληλες. Οι ΕΝ δεν είναι από μόνοι τους πανάκεια για όλα τα προβλήματα και για όλους τους ασθενείς με ΚρΓΔ.